İnteraktif Adresli Yangın Algılama ve İhbar Sistemleri
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak; İnteraktif Adresli Yangın Algılama ve İhbar Sistemleri; İşletmelerde yangın algılama ve ihbar sistemlerindeki en önemli konulardan biri yanlış alarmların oluşmasıdır.Bu yanlış alarmlar zaman zaman dikkate alınmayarak yalancı çoban hikayesini bize hatırlatır.
Adresli Yangın Algılama ve İhbar Sistemleri
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak; Adresli yangın algılama ve alarm sistemleri her türlü yapı, bina, işletmelerde çıkabilecek yangınları daha başlangıç aşamasında tespit etmesini sağlar.Bu sistemler binada bulunanlara ve gerekli güvenlik birimlerine haber vermek amacıyla hem can hem de mal korumaya yönelik kurulan sistemlerdir.
Su ve Köpük Monitörleri
Su ve köpük monitörleri yangın söndürme sistemleri; Tehlikeli ve yüksek riskli alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olup, hem manuel hemde joystick kontrollü olarak uzaktan da kumanda özelliğine sahiptir.Su ve köpük monitörleri fog ve jet olarak atış yapabilmektedir.Bu sistemler genellikle endüstriyel tesisler de, sahanın risk durumuna göre uygulama yapılmaktadır.
Sulu Söndürme Sistemleri
Islak Borulu Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi; Donma tehlikesinin bulunmadığı alanlar için tasarlanmıştır.Otomatik sprinkler belli bir su kaynağına bağlı olan ve içerisinde su bulunan boru sistemlerine montajı yapılmış olan ıslak borulu sprinkler söndürme sistemlerinde; yangın nedeniyle açığa çıkan ısının etkisiyle sprinkler açılır ve su yanan madde üzerine yoğun bir şekilde akar.
Pano İçi Gazlı Söndürme Sistemleri
Pano İçi Gazlı Yangın Söndürme Sistemi; Su ve benzeri sıvılardan etkilenip zarar görmesini istemediğimiz alanlar ve sistemler için etkili söndürme sistemleri'dir.Pano içi gazlı yangın söndürme sistemleri düşük basınçlı sistemler olarak tanımlanır.Pano içi gazlı söndürme sistem maliyetleri diğer sistemlere göre çok daha uygundur.
Hava Örneklemeli Duman Algılama Sistemleri
Hava Örneklemeli Duman Algılama Sistemleri; Bu sistemde muhafaza edilmesi gereken bölgelerden çektiği hava, bir boru ağı yardımıyla dedektöre yollanır.Dedektör; yüksek hassasiyete sahiptir.Uyarı sinyali verilmesi sonucu işlem başlar.Kurulum maliyeti açısından oldukça avantajlı olup, rutin bakım açısından da sorun teşkil etmemektedir.
Novec 1230 Gazlı Söndürme Sistemleri
Novec 1230 gazı çevre dostu bir gaz olmakla beraber, atmosferik ömrü bir kaç gün olduğundan dolayı ozon tabakasını yok etme kat sayısı sıfırdır.İnsan bulunan mahallerde kullanılabilir.Class A - B - C yangınlarında rahatlıkla kullanılabilir.Novec 1230 gazlı söndürme sistemi etkili bir söndürme sistemi olarak fazlasıyla tercih edilir.
FM 200 Gazlı Söndürme Sistemleri
FM200 (HFC 227ea) gazı temiz, renksiz ve kokusuz bir gazdır.FM 200, Halon gazı alternanifi olarak kullanılır.Hiçbir şekilde iletkenliği yoktur.FM 200 gazının bağlı bulunduğu alandaki ürünlere herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Elektronik ürünlerin yada sistemlerin bulunduğu odalarda rahatlıkla kullanılabilir.
Endüstriyel Gaz Algılama Sistemleri
Endüstriyel Gaz Algılama ve İhbar Sistemleri; Günümüz şartlarında gaz algılama sistemleri genellikle daireler, işyerleri, restaurantlar, endüstriyel tesisler v.b. alanlarda tehlike ortamının oluşabileceği ve riskleri de göz önünde bulundurduğumuz taktirde, gaz algılama sistemlerinin mutlaka işletmeler için kurulumlarının yapılması gerekmektedir.
Islak Borulu Sprinkler Sulu Söndürme Sistemleri
Islak Borulu Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi; Donma tehlikesinin bulunmadığı alanlar için tasarlanmıştır.Otomatik sprinkler belli bir su kaynağına bağlı olan ve içerisinde su bulunan boru sistemlerine montajı yapılmış olan ıslak borulu sprinkler söndürme sistemlerinde; yangın nedeniyle açığa çıkan ısının etkisiyle sprinkler açılır ve su yanan madde üzerine yoğun bir şekilde akar.
Door Fan (Oda Sızdırmazlık) Testi
Oda sızdırmazlık testi; Mevcut veya yeni yapılan alanlarda bulunan gazlı söndür me sistemleri için önem arz etmektedir. Oda sızdırmazlık testi gazlı söndürme sistemlerinin (Novec 1230, FM 200, İnert ve CO2 Karbondioksit) bulunduğu odalarda mutlaka yapılması gereklidir. Örneğin; Bilgi İşlem, Ups, Server, Arşiv Odaları, Kütüphaneler v.b. alanlar.
Yangın Durdurucu Malzemeler
Yangın durdurucu malzemeler özellikle (Novec 1230, FM 200, Inert IG-01, IG-100, IG-55, IG-541) gazlı söndürme sistemlerin bulunduğu odalardaki açıklık ların kapatılıp izolasyon sağlanarak, gazın dışarıya kaçması ve yangının ilerle mesini önlemek için kullanılır.Yangının bir noktadan diğer bir noktaya geçmemesi için, mutlaka yangın durdurucu malzeme kullanılmalıdır.
Konvansiyonel Yangın Algılama ve İhbar Sistemleri
C-tec Konvansiyonel Yangın Algılama ve İhbar Sistemleri; Genellikle orta ve küçük ölçekli işletmeler için çoğunlukla tercih edilmektedir.Maliyet açısından oldukça ekonomik olmakla birlikte kurulumları da kolaylıkla yapılabilir.Herhangi bir tehlike durumunda yangın algılama dedektörleri veya yangın ihbar butonları vasıtasıyla algılama paneline alarm sinyali göndere rek sesli uyarı cihazlarını aktif eder.
Kuru Borulu Sprinkler Söndürme Sistemleri
Kuru borulu sprinkler yangın söndürme sistemi sıcaklığın düşük olduğu, iklim şartlarının donma tehlikesi oluşturduğu bölgeler yada alanlar için tasarlanmıştır. Sistemde kuru alarm vanası ile sprinkler arasında bulunan boru hattının içi, kuru alarm vanasını kapalı tutacak şekilde basınçlı hava ile doldurulur.
İnert Gazlı Söndürme Sistemleri (IG-01, IG-55, IG-100, IG-541)
Inert Gazlı Söndürme Sistemleri (IG-01/55/100/541); Inert gazlı söndürme sistemi alana boşaldıktan sonra herhangi bir kirlilik veya kalıntı bırakmaz.Tamamen kokusuz ve renksiz'dir.Inert gazlar tamamen kendiliğinden oluşan insan yapımı olmayan bir gazdır.
Söndürme Kontrol Panelleri
C-tec Söndürme Kontrol Panel ve Ekipmanları; Söndürme panelleri sulu, köpüklü, gazlı ve aerosol söndürme sistemlerinde kullanılmaktadır. Yangın anında erken uyarı ve söndürme amaçlı kullanılan kontrol panelleri'dir. Söndürme sistemlerinin bağlı bulunduğu alan ve mahaller'deki yangın riskleri dedektörler ile kısa sürede algılanarak, kontrol paneline erken uyarı verilmesi sağlanır.
Hot-Foam (Köpüklü) Söndürme Sistemleri
HI-EX (High Expansion Foam System) Yüksek Genleşmeli Köpüklü Yangın söndürme sistemi etkili bir sistem olması ile birlikte alanı tamamen köpük doldur mak üzere tasarlanmıştır.Yangın pompa basıncı sayesinde su ile köpük konsantresinin özel boşaltma başlıkları - jeneratörler vasıtasıyla, köpüğün yüzeye çarptırılıp genleşmesi sağlanarak alan tamamen köpük ile doldurulur.
CO2 (Karbondioksit) Gazlı Söndürme Sistemleri
CO2 (Karbondioksit) gazlı söndürme sistemleri; İnsansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi'dir. Karbondioksit gazının, ortamda bulunan oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde de boşalan karbondioksit gazının oluşturduğu şok etkisiyle birlikte ilgili alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.
Deluge (Baskın) Sprinkler Söndürme Sistemleri
Deluge sprinkler yangın söndürme sistemleri etkin bir koruma sağlar.Deluge sistemlerinde ıslak, kuru ve elektriksel aktivasyonlu olarak birden fazla tetikle me yöntemi bulunmaktadır.Islak borulu sistemlerde su sprinkler tesisatının içinde hazır beklemekte olup deluge sistemlerde ise, su deluge kontrol vanası içinde alt tarafta basınçlı ve hazır bir şekilde beklemektedir.
Yatay Ayrılabilir Gövdeli Yangın Pompası
Yatay Ayrılabilir Gövdeli Yangın Pompaları; Uzun yıllardan bu yana yangın söndürme sistemlerinde büyük bir öneme sahiptir.Yatay ayrılabilir gövdeli yangın pompaları için, sulu ve köpüklü söndürme sistemlerinin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.
Orta Genleşmeli Köpüklü Söndürme Sistemleri
Orta Genleşmeli Köpüklü Yangın Söndürme Sistemleri; Düşük genleşmeli köpüklü söndürme sistemine göre daha yoğun ve etkili olup, kullanılacak alana göre tasarım ve uygulama yapılarak doğru sistem ve ürün seçimi yapılmakta dır.Suyun söndürme etkisinden daha hızlı ve etkili bir söndürme yapmaktadır.
Beam (Lazer - Işın Tipi) Duman Algılama Sistemleri
Beam (Lazer - Işın Tipi) Dedektörlü Duman Algılama Sistemleri; Beam dedektörlü duman algılama sistemlerin de, ilgili bölgeye giren hava; yüksek enerjili ışık kaynağında gönderilmektedir. Eğer havada duman parçacıkları var ise; ışığın dağılmasına neden olmaktadır. Dağılan ışığın miktarı da duman miktarıyla doğru orantılı olmaktadır.
Mutfak Davlumbaz Söndürme Sistemleri
Mutfak Davlumbaz Yangın Söndürme Sistemleri; Genellikle fabrika, hastane, otel, avm, restaurantlar, vb. işletmelerin mutfak bölümlerinde davlumbaz içlerine kurulan otomatik yangın söndürme sistemleridir.Davlumbaz yangın söndürme sistemleri kullanım alanları genellikle bacalar, ocaklar, ızgaralar, davlumbaz içleri, vb noktalar.
Kuru Kimyasal Tozlu Söndürme Sistemleri
Kuru Kimyasal Tozlu Yangın Söndürme Sistemleri; İşletmelerin tehlike sınıfına bağlı olarak, su veya köpükle söndürme yapılamayacak alanlar için kuru kimyasal tozlu söndürme uygulamaları yapılmaktadır.Kuru kimyasal toz sodyum bikarbonat bazlıdır.Kuru kimyasal tozlu yangın söndürme sistemi etkili bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır.
Watermist (Su Sisi) Söndürme Sistemleri
Watermist (Su sisi) Yangın Söndürme Sistemi; Yüksek basınçlı su sisi oluşturarak 80 - 200 bar arası özel nozullar vasıtasıyla su pülverize edilerek micro su damlacıkları haline getirilir. Watermist (su sisi) söndürme sistem yüksek hızda alana boşaltma yapılır. İnsan bulunan alanlarda rahat ve güvenli bir şekilde kullanılabilir.
Yangın Algılama ve İhbar Sistemleri
Konvansiyonel Yangın Algılama ve İhbar Sistemleri; Genellikle orta ve küçük ölçekli işletmeler için çoğunlukla tercih edilmektedir.Herhangi bir tehlike durumunda yangın algılama dedektörleri veya yangın ihbar butonları vasıtasıyla algılama paneline alarm sinyali göndere rek sesli uyarı cihazlarını aktif eder. Maliyet açısından oldukça ekonomiktir.
Araç ve İş Makinaları Yangın Söndürme Sistemleri
Araç İçi Yangın Söndürme Sistemleri; Özellikle insan hayatının ön planda olduğu araç içi yolculuklarda, günlük hayatta zaman zaman karşılaşmış olduğumuz tehlikelerden bir tanesi de araç içi yangınları' dır. Araç içi yangın söndürme sistemleri, araç içlerinde ve motor bölümünde çıkan tehlikeyi erken algılama ve söndürme amaçlı kullanılır.
Düşük Genleşmeli Köpüklü Söndürme Sistemleri
Düşük Genleşmeli Köpüklü Yangın Söndürme Sistemleri; Suyun söndürme etkisinden daha hızlı ve etkili bir söndürme yapmaktadır.Bu sistemler genellikle sıvı yangınlarında kullanılır. Köpüklü söndürme sistemleri yanan bölgenin hem ortam ısısını düşürek soğutma etkisi, hemde sıvının üzerine kaplama görevi yaparak oksijen temasını sıvı ile kesip yangını durdurur.
Preaction Sprinkler Söndürme Sistemleri
Preaction Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri; Deluge sprinkler söndürme sistemlerine benzeyen, ancak sprinklerin kapalı konumda olduğu preaction sprinkler söndürme sistemlerinde sprinkler eriyebilme özelliğine sahip olan cam ampuller veya metal linkler vasıtası ile korunmaktadır.Preaction kontrol vanası ön hareketli vana vazifesi görür.
Acil Aydınlatma ve Acil Yönlendirme Sistemleri
Acil Aydınlatma ve Acil Yönlendirme Sistemleri; Binalarda bulunması büyük önem arz etmektedir. Herhangi bir tehlike veya elektrik kesintisi durumunda insanların binadan hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliye edilebilmesi, insanların yönlerini belirleyebilmeleri için acil aydınlatma ve acil yönlendirme sistem lerine mutlaka ihtiyaç duyulmaktadır.
Acil Anons ve Seslendirme Sistemleri
Cfs Yangın ve Güvenlik sistemleri olarak ,Acil Anons ve Seslendirme Sistemleri; İşletmelerde meydana gelebilecek her türlü tehlike durumunda insanları daha hızlı bilgilendirme, yönlendirme ve tahliye amaçlı kullanılmaktadır.Acil anons ve seslendirme sisteminden gerektiği taktirde müzik yayını da yapılabilmektedir.
Aerosol Söndürme Sistemleri
Aerosol yangın söndürücü içerikleri potasyum esaslıdır.İnsan bulunan alanlarda rahatlıkla kullanılabilir.Elektrik ve elektronik cihazların bulunduğu alanlarda güvenle kullanılabilir. Aerosol yangın söndürme sisteminde mekanik borulama yapılmasına ihtiyaç bulunmamaktadır. Diğer mekanik borulama yapılan sistemlere göre düşük maliyetlidir.
Bladder (Diyaframlı) Köpük Tankları
Köpüklü Söndürme Sistemleri; Köpüğün depolanmasına göre Bladder (diyaframlı) ve Atmosferik (diyaframsız) tanklı olarak iki çeşittir.Bladder (diyaframlı) köpük tanklı sistemde suyun basınçlı bir şekilde diyaframı sıkıştırması sonucu diyafram içindeki köpük harekete geçirilip, bladder (diyaframlı) tank çıkışında oranlayıcı ile köpüğün buluşması gerçekleştirilir.
Atmosferik (Diyaframsız) Köpük Tankları
Köpüklü Söndürme Sistemleri; Köpüğün depolanmasına göre Bladder (diyaframlı) ve Atmosferik (diyaframsız) tanklı olarak iki çeşittir.Köpük bu tanklarda muhafaza edilmektedir.Atmosferik (diyaframsız) köpük tanklı sistemlerde köpük pompası veya oranlayıcı ile köpük konsantresinin istenilen oranda ayarlanarak sistemdeki su ile karışması gerçekleştirilir.
Sondan Emişli Yangın Pompası
Sondan Emişli Yangın Pompaları; Uzun yıllardan bu yana yangın söndürme sistemlerinde büyük bir öneme sahiptir. Sondan emişli yangın pompaları için, sulu ve köpüklü söndürme sistemlerinin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.Suyu sondan emiş yaparak dikey zona suyu basmak için sondan emişli yangın pompaları kullanılmaktadır.
Yangın Dolapları Söndürme Sistemi
Yangın dolaplarının amacı bina ve tesislerde yangına hızlı bir şekilde müdahale etmek için sulu veya köpüklü olarak kullanılır.Yangın dolaplarının kullanım alanlarına göre çeşitlilik ve farklılık göstermektedir.Yangın Dolap Çeşitleri; Sac kapaklı yangın dolabı, sulu yangın dolabı, köpüklü yangın dolabı, cam kapaklı yangın dolabı.
Yangın Hidrant Söndürme Sistemleri
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri endüstriyel tesislerde tehlike ortamının oluşabileceği ve riskleri de göz önünde bulundurduğumuzda yangına hızlı müdahale açısından yangın hidrantları işletmeler için önemlidir.Sulu yangın söndürme hidrant imalatı TS EN 14384 normuna uygun yapılmakta olup, yangın hidrantları yer altı ve yer üstü olmak üzere ikiye ayrılır.
Yangın Köpük Pompaları
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak, köpüklü söndürme sistemlerinde köpük pompalarının çalışma mantığı şu şekildedir; Yangın pompa tesisatından gelen basınçlı suyun köpük pompasından geçirilip, pompa çıkışında ayarlanan belli bir oranda köpük ile buluşturularak söndürme sistemi tesisatına aktarılmasıdır. Su basıncı orantısına göre sisteme bağlı köpük pompası çalışmaktadır.
Söndürme Kontrol Panel ve Ekipmanları
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak, apollo söndürme kontrol panelleri sulu, köpüklü, gazlı ve aerosol söndürme sistemlerinde kullanılmaktadır.Söndürme sistemlerinin bağlı bulunduğu alanlardaki yangın riskleri dedektörler aracılığı ile kısa sürede algılanarak, söndürme kontrol paneline erken uyarı verilmesi sağlanır.
Konvansiyonel Yangın Duman Algılama Dedektörleri
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak; Konvansiyonel yangın duman algılama dedektörleri binaların risk tehlike ve uygunluk durumuna göre kullanılmakta olup, bu cihazlar alanlar için büyük derecede önem arz etmektedir.Konvansiyonel yangın duman algılama dedektörleri binanın maksimum 8mt. yüksekliği geçmeyen alanlarında kullanılabilir.
Su ve Köpük Monitör Söndürme Sistemleri
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak; Su ve köpük monitör yangın söndürme sistemleri, tehlikeli ve yüksek riskli alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olup, hem manuel hemde joystick kontrollü olarak uzaktan da kumanda özelliğine sahiptir.Su ve köpük monitörleri fog ve jet olarak atış yapabilmektedir.
Sprinkler Boşaltma Başlıkları
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak sprinkler; sulu ve köpüklü söndürme sistemlerinde kullanılan, su ve köpüğün boşaltılmasını sağlayan boşaltma başlıkları olarak bilinmektedir.Günümüzde konutlar yada fabrikalar gibi bir çok riskli ve tehlikeli yapıların depolama, raflı yüksek depolama, ofisler, üretim tesisleri v.b. alanlarında kurulumları yapılmaktadır.
Alev Dedektörleri
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak; Alev dedektörleri binaların veya alanların risk, tehlike ve uygunluk durumuna göre kullanılmak tadır.Alev algılama dedektörleri genellikle endüstriyel tesislerin üretim alanları yada tehlikeli depolama alanların da kullanılır.Alev dedektörlerinin montaj uygulaması yapılmadan önce, projelendirme çalışması yapılmalıdır.
Islak Alarm Vanaları
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak; Islak alarm vanaları sulu söndürme sprinkler sistemlerinde kullanılmaktadır.Islak Alarm vanaları soğuk iklim şartlarının yaşanmadığı, +4C° altında donma tehlikesinin bulunmadığı alanlarda kullanılmaktadır.Islak alarm vanasının set olarak kurulumu yapılmaktadır.
Konvansiyonel Yangın İhbar ve Yangın Alarm Butonları
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak; Konvansiyonel yangın ihbar ve alarm butonları acil durumlarda uyarı amaçlı kullanılmaktadır. Konvansiyonel yangın ihbar ve alarm butonları binalarda veya işletme sahalarında risk ve tehlike durumunda personel tarafından elle basılıp, aktif edilerek çalışmaktadır.
Dikey Milli Hat Tipi Yangın Pompası
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak; Dikey milli hat tipi yangın pompaları yangın söndürme sistemlerinde büyük bir öneme sahiptir.Dikey milli hat tipi yangın pompaları için, sulu ve köpüklü söndürme sistemlerinin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.
Hot-Foam Köpük Jeneratörleri Yangın Söndürme Başlıkları
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak; Hot-Foam köpük jeneratörleri, köpüklü söndürme sistemlerinde kullanılan, su ve köpüğün boşaltılmasını sağlayan boşaltma başlıkları olarak bilinmektedir.Hot-Foam köpük jeneratörleri genelde deluge - Preaction yangın söndürme sistemlerinde kullanılmaktadır.
Konvansiyonel Sabit Isı ve Isı Artış Hızı Yangın Algılama Dedektörleri
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak; Konvansiyonel sabit ısı ve ısı artışı hızı yangın algılama dedektörleri binaların - sahaların risk tehlike ve uygunluk durumuna göre kullanılmakta olup, bu cihazlar alanlar için büyük derecede önem arz etmektedir.
Kuru Alarm Vanaları
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak; Kuru alarm vanaları kuru borulu yangın söndürme sprinkler sistemlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.Kuru Alarm vanaları soğuk iklim şartlarının olduğu, +4C° altında donma tehlikesinin bulunduğu alanlarda kullanılmaktadır.
Sprinkler Kapalı Tip Söndürme Başlıkları
CFS Yangın algılama ve söndürme sistemleri olarak; Kapalı tip sprinkler sulu ve köpüklü söndürme sistemlerinde kullanılan, su ve köpüğün boşaltılmasını sağlayan boşaltma başlıkları olarak bilinmektedir. Günümüzde konutlar yada fabrikalar gibi bir çok riskli ve tehlikeli yapıların depolama, raflı yüksek depolama, ofisler, katlar, üretim tesisleri v.b. alanlarda kurulumları yapılmaktadır.